Benvinguda de l'alcalde

Fa ara exactament quaranta anys, a Gratallops hi va començar una aventura en la qual ningú no hi creia. Una aventura arriscada on hi varen veure l’oportunitat de sortir d’una situació que havia situat el Priorat com la comarca més pobra de Catalunya.

Va ser un moviment que es va anar estenent per la comarca i que, al cap dels anys, va col·locar el nom del Priorat, arreu del món a través dels seus actius més importants: l’agricultura, el vi i el paisatge. Així, de mica en mica, aquesta comarca va començar a veure la llum fins al punt que, avui, el seu nom i el dels seus productes estan representats a tots els cinc continents. 

Tenim, doncs, una comarca viva i activa que, de mica en mica, ha sabut capgirar la circumstància en la qual es trobava fa anys, amb moltes explotacions agràries que vertebren i protegeixen el nostre territori avui en dia. Un territori que hem sigut capaços d’encarrilar cap a un desenvolupament sostenible econòmicament, social i culturalment. 

Avui, doncs, l’Ajuntament de Gratallops és una peça important per seguir afrontant tots els projectes i reptes que tenim al nostre poble, impulsant l’activitat econòmica i el desenvolupament de polítiques sostenibles com una de les fites en el govern de la institució.

D’altra banda, aquest Ajuntament treballa dia a dia per seguir defensant davant de les institucions la manca de recursos hídrics com un dels principals problemes territorials, amb la idea transcendent d’arribar a acords que permetin la reversió definitiva del transvasament del riu Siurana al pantà de Riudecanyes. 

Igualment, entenem que la lluita contra el despoblament en el món rural ha de ser una de les línies estratègiques de desenvolupament de la comarca. En aquest sentit, hem de continuar impulsant la candidatura de la comarca del Priorat com a Patrimoni Mundial de la UNESCO, pel reconeixement que tenim un paisatge i un mosaic agrari únic.

També vull manifestar que l’Ajuntament de Gratallops treballarà fermament  per a l’exercici del dret a decidir dels ciutadans del Priorat, i conseqüentment dels ciutadans de Catalunya, per la possible constitució d’un Estat Català lliure. Prou repressió al poble Català. 

 

L’Alcalde de Gratallops,

Xavier Gràcia Juanpere

Subscriure a